Att bygga i 3D

Deltagare: Niclas Elfsten, Fredrik Fogelqvist & Jimmy Horneman

Denna gång var tanken att vi skulle montera ihop alla delar och att vi kanske skulle hinna börja måla spelet. Förväntan var stor och vi såg alla tre fram emot att få se arkadspelet börja växa fram framför våra ögon. Men som vanligt måste vi börja med att måtta och såga. Bakstycket valde vi att såga ut ett hål i för att kunna komma åt att fixa med datorn som ska vara arkadspelets hjärna.

DSC_0057
Fredrik och Jimmy måttar ut ett av styckena

DSC_0062 DSC_0064 DSC_0067
Niclas måttar och sågar ut hålet i bakstycket. Han använder här en färgburk för att få rundade hörn.

Efter att ha sågat ut alla stycken som krävs med cirkelsåg började monteringen av alla stycken. Limma och skruva för bästa stabilitet. Detta arbete skulle bara rulla på och vara simpelt eftersom vi hade tänkt ut allt i förväg. Jo, tjena!

DSC_0070  DSC_0077 DSC_0078
Niclas sågar till bitarna med cirkelsåg. Jimmy limmar, Niclas sätter dit skivorna och skruvar.

DSC_0074
Här monteras det för fullt…

DSC_0081
… och skruvas!

För att fästa skärmen valde vi att såga till en skiva och sedan borra fyra hål för de standardiserade fästena som finns på de flesta plattskärmar (t.ex. den här). Skärmen fästes i skivan med bult och skivan skruvades i sin tur fast i konstruktionen på en lagom höjd för att spela.

DSC_0085 DSC_0086
Här börjar man se slutresultatet från kvällen.

Efter att ha satt fast fronten på arkadspelet insåg vi att det kommer krävas mer arbete med såväl marqueen (lysrörsgrejen som ska vara ovanför skärmen) som med högtalarna och inte minst joysticklådan som ska vara i fronten. Vi började dessutom att bli trötta, så det var lika bra att ge sig innan vi gjorde något dumt.

Nästa gång ska vi kolla hur vi gör med joystick-lådan. Vi har redan kollat in en möjlig lösning som vi verkar kunna enas om och som kanske inte blir allt för dyr: http://dx.com/p/usb-arcade-joystick-controller-for-pc-ps3-250cm-cable-26910. Vi får se hur det slutar.

Kommentera