Börja med stommen

Deltagare: Niclas Elfsten & Fredrik Fogelqvist

Vi följde ritningen på http://www.tonjac.org/MAME/cabinet/index.html så gott det gick och såklart med lite egna lösningar.

DSC_0006DSC_0008 DSC_0014
Niclas in action!!

Först ritade vi noggrant ut måtten på ritningen. Det var inte helt och hållet enkelt eftersom alla måtten inte fanns på ritningen. Vi fick improvisera på några ställen så att det åtminstone såg vettigt ut.

Därefter sågade Niclas ut formen grovt på de ställen där det var långa raka linjer. För att slippa såga två gånger skruvade vi ihop skivorna och sågade dem samtidigt. Detaljerna sågade han ut med sticksåg. Det svåra med sticksågen är att hålla den helt rak. Snittytorna blir gärna lite sneda och det blev lite hackigt. När vi väl ställde upp skivorna insåg vi att det knappt syns och vi räknar iskallt med att det kommer synas ännu mindre när färgen kommer på.

DSC_0016 DSC_0019 DSC_0020
Viktigt att känna efter hur det känns med höjden och passa på att drömma lite…

När väl skivorna var färdigsågade ställde vi upp dem för att få lite bild av hur det kommer bli och för att känna på höjden. Det är viktigt att det känns bra för en vill ju kunna stå och spela en stund vid arkadspelet. Vi kom gemensamt fram till att vi nog behöver höja upp den lite så det får nog bli någon form av fötter på konstruktionen.

Nästa steg är att börja limma fast lister längs kanterna så att man har något att fästa rygg, lock osv på. Listerna är också till för att kunna bygga hyllor inuti konstrukionen. Där ställer vi sedan en plattskärm och en dator som ska driva själva spelet. Men det får bli nästa gång…

Vi avslutade dagen vid datorn och tittade på hur vi kan lösa det med kontroller. Helst ska de ju vara inbyggda, men det blir rätt så dyrt…

Kommentera