Listig listlimning

Deltagare: Niclas Elfsten, Fredrik Fogelqvist & Johan Niittymäki

Att vi arbetar i tre dimensioner blir allt mer uppenbart. Vi måste hela tiden tänka på att det till slut ska bli ett arkadspel och att det till sist ska gå att stå vid spelet, se bilden och trycka på knappar. Till råga på allt så ska det blir snyggt också! Det arbetet är något som måste börja redan nu.

DSC_0022 DSC_0025 DSC_0033
Niclas och Johan mäter ut, sågar till och placerar ut de olika listbitarna.

Målet för dagen var att fästa lister på insidan av sidostyckena. Listerna krävs för att kunna fästa frontstycken och lock m.m. så att det till sist blir en fullständig konstruktion som håller ihop. Steg ett är att lista ut var det kommer behövas lister, hur långa de ska vara och var de ska sitta.

Vi valde att använda smala lister (läckt) vid smådetaljer och lite grövre lister på rygg och front för stabilitetens skull. För att vara säker på att listerna sitter som de ska så valde vi att både limma och skruva.

DSC_0035 DSC_0034 DSC_0038
Limma, torka bort överflödigt lim och skruva.

Vi upptäckte efterhand att limtvingar var bra för att hålla bitarna på plats. Det svåra var att hitta var man skulle skruva eftersom vi måste skruva från ”fel håll”.

DSC_0030 DSC_0044
Actionbild!

När väl alla bitarna var på plats på ena skivan var det sen bara att göra exakt likadant på andra skivan, men se det hade vi redan tänkt ut! För att få det andra sidstycket exakt likadant så sågade vi två bitar av varje och gav varje par en bokstav så att det sen bara var att följa mallen (fast spegelvänt).

Vi passade också på att förbereda för att sätta fötter på arkadspelet eftersom vi redan förra gången kände att det blev lite lågt.

Nästa steg blir att såga till front- och bakstycken och montera ihop spelet.

Kommentera