Ljus, hylla och servicelucka

Deltagare: Niclas Elfsten & Fredrik Fogelqvist

Eftersom arcadegames ännu inte har levererat strömbrytarna till våra knappar så kan vi inte fortsätta med controllern så som vi hade tänkt. Vi har varit i kontakt med arcadegames men det har inte hjälpt, så om nån har vägarna förbi Örnsköldsvik får ni gärna åka förbi den här killen och hämta grejerna hemma hos honom. Tills vidare har vi lagt ut en annons på ett arkdspelsforum om att vi vill köpa sånna brytare och hoppas få napp snart.

Men arbetet fortsätter ju ändå. Vi har fortfarande saker som måste göras. Dagens arbetspass började med att vi monterade LED-ljus i ljuslådan. LED-ljusen är några gamla ljuslister från IKEA som jag hade liggandes i källaren och som jag skänkte till Fun4u. Det var något trångt i lådan så vi valde att montera fast listerna med kabelklipps på en spillbit av MDF innan. Efter att ha fört in kablarna inifrån kabinettet skruvades MDF:en med ljusen fast. Marqueen behövde få lite glansigare utseende och mer stabilitet så vi klippte till två lager plast som vi sedan satte vår (högst tillfälliga) marquee emellan. Detta fäste vi sedan med två skruv på fronten för att demonstrera hur det kommer att se ut när det är klart.

DSC_0164 DSC_0165 DSC_0169 DSC_0183

DSC_0171 DSC_0175
Bildkollage: montering av LED-ljus och marquee. Johan Niittymäki jobbar med ny, snyggare design.

Utöver ljuset behövde vi göra en hylla i botten av kabinettet som vi sen ska kunna ställa förstärkare och dator på. Inga konstigheter, bara att såga till, limma och skruva fast. Därefter kom vi på att vi behöver ha en lucka på baksidan. Vi hade tidigare sparat den bit som vi hade sågat ur, så nu återstod bara att skruva på gångjärn och hitta på några smarta lösningar på hur luckan skulle sitta jämt när den är stängd och hur den ska hållas säkert uppe när den är öppnad och man sitter och grejar med prylarna inuti kabinettet.

DSC_0177 DSC_0181 DSC_0179
Niclas jobbar på.

Bilderna berättar inte hela historien. För att luckan ska hållas rak och inte åka in i kabinettet när den släpps fick vi limma och skruva fast en list som sticker upp (syns lite i bild 3).  För att kunna fästa gångjärnen och säkerställa att det sitter ordentligt fick vi limma och skruva fast en list i överkant på hålet och en extra MDF-bit i bakkant på luckan (syns också litegrann i bild 3). Ringen som Niclas håller i är ett lådbeslag. Detta för att det ska vara enkelt att öppna luckan, men den är också viktig i vår säkerhetsannordning som håller luckan öppen när man är inne och grejar. Ringen fästs runt en skruv i överkant på kabinettet och luckan hålls öppen. Klart!

Det som är kvar att göra:mattskiss

  • Fixa fram brytare till knapparna
  • Bygga en låda till kontrollern
  • Designa marquee, bezel och controllerbakgrund
  • Måla

Nu börjar det verkligen närma sig klart. Blir vi klara i år?

 

Ordförklaring:

  1. Marquee = Det färgade genomskinliga trycket som sitter framför ljuslisten
  2. Bezel = Färgat tryck som sitter runtom skärmen och döljer skärmkanterna

Kommentera